Uw specialist in grijs kenteken ombouw

Door ons doordacht productieproces kunnen wij een auto op korte termijn voorzien van een grijskenteken ombouw. Wij kunnen vrijwel alle modellen, als die volgens de richtlijnen van de rdw en de belastingdienst zijn. Daarnaast ontzorgen wij u van A tot Z door onze service.

Grijs kenteken

Alles over grijs kenteken en onze ombouw

Grijskenteken voertuigen voldoen volgens de wet aan de Nederlandse fiscale eisen van bestelwagens. Maar wat betekent dit eigenlijk voor u als ondernemer? Waar moet een grijskenteken aan voldoen?  En wat zijn de voordelen van een grijskenteken eigenlijk? in dit bedricht leest u meer over grijs kenteken auto’s.

wat is grijskenteken?

Veel mensen vragen nog weleens of een auto met grijs kenteken ook een kentekenplaat heeft die grijs is. Dat is niet helemaal waar, maar vroeger toen er nog papieren kentekenbewijzen waren, was kenteken deel 1 grijs in plaats van groen. Hier is het grijskenteken naar vernoemd. 

vroeger begon het kenteken met een B, tegenwoordig is dit met een V. 

Waar moet grijskenteken aan voldoen?

De belastingdienst stelt een aantal eisen aan een grijskenteken auto. Alleen dan kunt u profiteren van grijs kenteken. De belastingdienst geeft geen sluitende defenitie van een bestelauto. 

-Grote bestelauto’s ( zoals verhuisbussen en andere grote bestelbussen)
-Bestelauto’s met een verhoogd dak (de zogenoemde combi’s)
-Middelgrote bestelauto’s zonder verhoogd dak ( denk aan: ruimtewagens, minibusjes en terreinauto’s)
-Bestelauto’s met een open laadbak
-Bestelauto’s met een dubbele cabine (dit wil zeggen dat er twee rijen stoelen zijn in de personencabine)

Voor elke categorie bestelauto’s hanteert de Belastingdienst specifieke eisen. Hier vindt u een schema met alle eisen per type bestelauto.

Wat zijn de voordelen van grijskenteken?

Er zijn veel eisen waar je aan moet voldoen. Dit is niet zonder reden, omdat u met een grijskenteken veel voordelen ontvangt waar particulieren niet van kunnen profiteren. Met een grijskenteken profiteert u van de volgende voordelen:

 

U betaalt minder wegenbelasting

Zodra uw voertuig voldoet aan de eisen van grijskenteken betaalt u minder wegenbelasting dan gebruikelijk. Afhankelijk van het type voertuig en de gewichtsklasse wordt u wegenbelasting berekend. Normaal gesproken wordt er ook een onderscheid gemaakt of u diesel of benzine rijdt. Als ondernemer betaalt u ongeacht de brandstof die lager is met een grijskenteken voertuig. Profiteert u van extra voordeel door de lage kosten voor brandstof en wegenbelasting. Heeft u een elektrische bedrijfswagen, dan hoeft u helemaal geen wegenbelasting te betalen. 

U betaalt geen BPM voor uw bestelauto

Als ondernemer/zzp’er met een grijskenteken betaalt u bij aanschaf van een nieuwe bestelauto geen BPM. Als particulier betaalt u standaard 37,7% Belasting op u bestelauto (BPM). Dit zit verrekend in de netto catalogusprijs van bestelauto’s. Bij een diesel bestelauto betaalt u nog een extra €273,- bovenop het BPM. Als ondernemer/zzp’er betaalt u geen BPM op uw nieuwe bestelauto’s en profiteert u dus van een lager tarief voor uw voertuig.

 

U verzekering van de bedrijfswagen is goedkoper

Naast de aftrek van BPM en wegenbelasting profiteert u ook nog van een goedkopere verzekering. Omdat het voertuig goedkoper is door de aftrek van BPM is het te verzekeren bedrag lager. Dit betekent dat uw verzekering door het BPM ook goedkoper wordt.

 

Prive gebruik grijs kenteken

Mag een bedrijfsauto ook voor privézaken gebruikt worden?  Zodra u voldoet aan de voorwaarde van een grijskenteken voertuig mag u het voertuig ook inzetten voor privégebruik. 10% van de gereden kilometers moeten afgelegd zijn voor vervoer naar klanten en andere bedrijfswerkzaamheden. Daarnaast moet het voertuig hoofdzakelijk gebruikt worden voor uw bedrijf. Uw bedrijfswagen moet ingericht zijn voor de werkzaamheden van uw onderneming.

Welke auto's zijn geschikt voor grijskenteken?

Als ondernemer bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een bedrijfsauto met een grijs kenteken. Meestal wordt een grijs kenteken gebruikt bij grote bestelauto’s, bestelauto’s met open laadbak, bestelauto’s met een verhoogd dak, middelgrote bestelauto’s zonder verhoogd dak en bestelauto’s met een dubbele cabine. Zolang je voldoet aan de voorwaarden mag u met al deze voertuigen profiteren van een grijs kenteken.

Voldoet uw voertuig al aan de eisen voor een grijs kenteken voertuig? Wij kijken graag met u mee. Zo weet u exact wat er moet gebeuren om uw voertuig grijs kenteken klaar te krijgen. Wij faciliteren de ombouw van uw bedrijfsauto en nemen keuringen en papierwerk voor uw grijskenteken voertuig uit handen. Neem contact op, voor meer informatie over grijskenteken!

 

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

www.lntrading.nl